Notícies

El ple de la setmana que ve començarà dimecres i inclou el debat de totalitat del Projecte de llei de memòria democràtica

Dimarts, 23 de maig de 2023. Palau del Parlament

Un moment de l'inici de la reunió de la Junta de Portaveus d'aquest matí

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El ple de la setmana que ve començarà dimecres, 31 de maig, a les nou del matí i s'allargarà fins dijous. L'ordre del dia inclou la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, dimecres al matí, i el debat de totalitat del Projecte de llei de memòria democràtica de Catalunya. En el decurs de la sessió la cambra farà un minut de silenci en record del diputat Antoni Flores (ERC), mort ahir, tal com han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

L'ordre del dia del ple inclou també onze interpel·lacions dels grups als consellers i els debats i les votacions de vuit mocions fruit de les interpel·lacions de la darrera sessió plenària, sobre les urbanitzacions amb dèficits urbanístics (PSC-Units), l'estat del personal de Justícia (PSC-Units), la protecció de la família i la infància (Vox), l'educació especial (Cs), el model turístic (ECP), la gestió de l'aigua al regadiu (JxCat), la gestió de l'aigua com a bé a públic (CUP) i el transport ferroviari (ERC).

En la reunió d'avui la Mesa també ha traslladat a la Junta de Portaveus l'acord que va prendre en el sentit de recordar la necessitat que els diputats mantinguin un capteniment basat en la cortesia parlamentària i el respecte, d'acord amb el Reglament i el Codi de conducta dels membres del Parlament.