Notícies

Comencen les pràctiques remunerades d'estudiants al Parlament

Dimecres, 17 de maig de 2023. Palau del Parlament

La vicepresidenta primera i el lletrat major amb els estudiants que han començat les pràctiques remunerades al Parlament

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha rebut aquest matí al despatx d'audiències els cinc primers estudiants universitaris que ara fa una setmana van començar les pràctiques remunerades al Parlament. A la trobada hi ha assistit també el lletrat major en funcions de secretari general, Miquel Palomares. La cambra ha posat en marxa aquest any la primera convocatòria de pràctiques remunerades per a estudiants universitaris, amb beques a càrrec de la institució d'entre sis-cents i vuit-cents euros el mes.

Els cinc estudiants, seleccionats d'entre els que van sol·licitar fer les pràctiques en aquesta primera convocatòria, són tres de la Universitat Pompeu Fabra, un de la Universitat Autònoma i un altre de la de Barcelona. Quatre són estudiants de grau, en concret de dret, de filosofia, política i economia, de gestió de la informació i documentació digital i d'enginyeria matemàtica en ciència de dades, i un altre ho és d'un postgrau de correcció i assessorament lingüístic.

Els estudiants d'aquesta primera convocatòria fan les pràctiques als departaments de Relacions Institucionals, en concret al servei de l'Aula Parlament, de Gestió Parlamentària, de Gestió Documental i Recursos d'Informació, als Serveis Jurídics, en concret al CAPCIT, i al Departament d'Assessorament Lingüístic.

Les pràctiques remunerades es destinen a estudiants de grau i de postgrau de les universitats catalanes, i és previst que properament es faci pública una segona convocatòria per a estudiants d'altres especialitats.

Les pràctiques van en la línia de la resolució del Parlament Europeu sobre l'empoderament de la joventut europea, que entre altres aspectes condemna la no remuneració de les pràctiques "com una forma d'explotació de treballadors joves i una violació dels seus drets". El Parlament també es va posicionar en aquest sentit en el debat sobre l'emancipació juvenil, fet el maig del 2022, en què va aprovar resolucions que entre altres qüestions reivindiquen la necessitat de millorar les condicions de les pràctiques dels estudiants i d'aplicar mesures per remunerar-los.