Notícies

La síndica de greuges lliura al Parlament l'informe anual del 2022

Dimecres, 15 de març de 2023. Palau del Parlament

La síndica de greuges lliura al Parlament l'informe anual del 2022

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, ha lliurat aquesta tarda a la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, l'informe anual del Síndic de Greuges corresponent al 2022, que recull les actuacions més rellevants dutes a terme per la institució l'any passat i les xifres més destacades amb relació a la tasca de defensa dels drets que té encomanada, a més d'un seguit de recomanacions i suggeriments.

A l'audiència també hi ha assistit la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp, i Giménez-Salinas ha lliurat l'informe acompanyada dels dos adjunts, Jaume Saura i Maria Jesús Larios.

L'informe recull part de l'activitat feta encara sota el mandat del síndic anterior, Rafael Ribó, i la feta durant els primers mesos amb la nova síndica, que va prendre possessió del càrrec el 14 de juliol després que el Parlament l'elegís el 30 de juny.

Un cop lliurat l'informe, la cambra en farà ara la tramitació parlamentària, amb el debat a la Comissió del Síndic de Greuges primer i en sessió plenària després.