Notícies

El Ple aprova una moció per garantir l'execució de les obres de la ronda Nord del Vallès

També n'aprova quatre més, sobre l'educació, la mobilitat al Vallès, la pagesia i la cultura digital

Dijous, 26 de gener de 2023. Palau del Parlament

El Ple aprova cinc mocions

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple ha aprovat avui la moció presentada pel PSC-Units sobre el compliment dels acords parlamentaris en matèria d'infraestructures, i també, totalment o parcialment, quatre més sobre les perspectives en matèria educativa (PSC), la mobilitat al Vallès (ECP), la desburocratització de la pagesia (JxCat) i l'impuls de la cultura digital (ERC).

En canvi, ha rebutjat íntegrament les de Vox, sobre la política penitenciària, i Cs, sobre la campanya de vacunació contra la grip.

El ple s'ha reprès al matí amb les dues interpel·lacions que restaven per substanciar, sobre l'acció exterior (PSC-Units), que ha respost la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i sobre la política d'infraestructures (Cs), que ha respost el conseller de Territori, Juli Fernàndez.

En el decurs de la sessió, Ernest Maragall (ERC) ha demanat intervenir per acomiadar-se de la cambra, ja que renunciarà a l'escó com a diputat per poder-se ocupar d'"una altra casa", referint-se a la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona. Maragall s'ha acomiadat defensant la importància de la cambra i la importància que sigui "més Parlament i millor Parlament". En aquest sentit, ha demanat als diputats que "siguin més parlamentaris que partidaris, i ciutadanes i ciutadans abans que parlamentàries i parlamentaris". A l'últim, ha assegurat que tornarà, "com a ciutadà o com el que la vida em reservi".

També s'ha acomiadat perquè deixa l'escó el diputat d'ECP Marc Parés, que ha assegurat que "ha estat un orgull i un honor representar el poble de Catalunya" des del Parlament, una cambra que creu, ha afegit des de la seva "convicció de sobiranista", que "cal que posem molt més en valor". Parés ha donat les gràcies a la resta de diputats, i ha assegurat que "la política està plena de bona gent" amb "voluntat de servei públic". El diputat ha rebut l'aplaudiment dempeus de pràcticament tot l'hemicicle.