Notícies

El Parlament denuncia la vulneració de drets fonamentals a Turquia en una declaració de la Junta de Portaveus

Dijous, 26 de gener de 2023. Palau del Parlament

El Parlament denuncia en una declaració de la Junta de Portaveus la vulneració de drets fonamentals a Turquia

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament denuncia en una declaració de la Junta de Portaveus signada per ERC, JxCat, la CUP i ECP "la situació, les condicions de vida i el tracte que reben les persones migrants que demanen asil" a la frontera de Turquia amb la Unió Europea. El text, que ha llegit davant el Ple el secretari primer, Ferran Pedret, demana que la Unió Europea "revisi la seva política migratòria i la seva política d'ajut a Turquia" i condemna la "consideració que rep Turquia com a soci comercial i militar de l'Estat espanyol".

La declaració fa referència a les "imatges de maltractaments sistemàtics d'infants migrants a la frontera turca amb la Unió Europea", i recorda que Turquia és un país que rep "ajuts considerables" per part de la Unió i que és un estat candidat a entrar-hi des del desembre de 1999. Per aquesta raó, el text considera necessari que el Parlament Europeu nomeni una "comissió independent que investigui les pràctiques inhumanes i contràries als drets humans que reben les persones migrants a les fronteres de la Unió Europea" i que l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes incorpori entre els seus protocols el "respecte estricte del tracte humanitari i no degradant de les persones en situació trànsit a les fronteres de la Unió".

A l'últim, la declaració expressa també el seu suport a la "tasca de les organitzacions no governamentals que treballen sobre el terreny" i exigeix "respecte a les minories nacionals a Turquia".