Notícies

El Parlament fa un minut de silenci per condemnar els dos darrers feminicidis a Catalunya

Dimecres, 25 de gener de 2023. Palau del Parlament

El Parlament fa un minut de silenci per condemnar els dos darrers feminicidis a Catalunya

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament ha fet un minut de silenci aquest migdia en record de les dues darreres víctimes de feminicidi a Catalunya, la Carmen, assassinada el 26 de desembre a Santa Perpètua de Mogoda, i l'Elisabet, morta el 18 de gener a Balaguer. El minut de silenci, que s'ha fet a l'escala d'honor, ha estat convocat per la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, d'acord amb el protocol de dol del Parlament contra les violències masclistes.

La vicepresidenta primera ha encapçalat el minut de silenci, a què també han assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès; diversos consellers; la vicepresidenta segona de la cambra, Assumpta Escarp; el secretari primer, Ferran Pedret; la secretària segona, Aurora Madaula; el secretari tercer, Carles Riera; el secretari quart, Ruben Wagensberg; altres diputats de tots els grups parlamentaris, i la presidenta suspesa per acord de la Mesa al juliol, Laura Borràs.

A l'inici del ple ahir, Vergés va recordar les dotze dones mortes per violència masclista a Catalunya durant el 2022. D'acord amb el protocol de dol de la cambra, que preveu que les víctimes siguin recordades en la primera sessió plenària de l'any, la vicepresidenta en va llegir els noms i va advertir que "aquests dotze feminicidis mostren que la violència masclista perviu en la nostra societat" i que "hem de continuar lluitant diàriament per combatre aquesta xacra fins a eliminar-la".

Amb accions com aquestes la cambra referma el seu compromís per fer visibles les víctimes i vetllar pel seu record i per condemnar qualsevol expressió de violència contra les dones.