Notícies

El Parlament recorda les dotze víctimes de feminicidi del 2022 i referma el seu compromís amb la lluita contra aquesta xacra

La cambra farà al migdia un minut de silenci per condemnar els dos darrers assassinats per violència masclista

Dimarts, 24 de gener de 2023. Palau del Parlament

El Parlament recorda les dotze víctimes de feminicidi del 2022 i referma el seu compromís amb la lluita contra aquesta xacra

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Parlament ha recordat a l'inici del ple d'aquesta tarda les dotze dones mortes per violència masclista a Catalunya durant el 2022 i ha condemnat els dos darrers feminicidis. D'acord amb el protocol de dol de la cambra, que preveu que les víctimes siguin recordades en la primera sessió plenària de l'any, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, n'ha llegit els noms, i ha advertit que "aquests dotze feminicidis mostren que la violència masclista perviu en la nostra societat" i que "hem de continuar lluitant diàriament per combatre aquesta xacra fins a eliminar-la".

Mercedes, Julia, Ivet, Maria Rosa, África, Nataliya, Varvara, Maria, Margarita, Anna, Irina Mihaela i Carmen són els noms de les dones assassinades per violència masclista l'any passat.

D'acord amb el protocol de dol, la cambra també ha condemnat a l'inici del ple els dos darrers assassinats per violència masclista, el de la Carmen, de vuitanta-vuit anys, morta el 26 de desembre a Santa Perpètua de Mogoda, i el de l'Elisabet, de trenta-vuit anys, assassinada el 18 de gener a Balaguer.

La vicepresidenta ha convocat un minut de silenci per aquestes dues darreres víctimes, que es farà aquest dimecres al migdia durant la pausa del ple a l'Escala d'Honor del Parlament.

Amb accions com aquestes la cambra referma el seu compromís per fer visibles les víctimes i vetllar pel seu record i per condemnar qualsevol expressió de violència contra les dones.