Notícies

Diputades, activistes i periodistes es concentren al Parlament per denunciar la violència masclista en l'esfera pública

Dijous, 24 de novembre de 2022. Palau del Parlament

Diputades, activistes i periodistes es concentren al Parlament per denunciar la violència masclista en l'esfera pública

Parlament de Catalunya (Sergio Ramos Ladevesa). 2022

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

Diputades, activistes i periodistes s'han concentrat aquest migdia al Parlament per denunciar la violència masclista en la vida política i l'esfera pública. Durant la concentració, que s'ha fet a l'escala d'honor, la presidenta de la Comissió d'Igualtat i Feminismes, Susanna Segovia, ha llegit un manifest contra la violència política que pateixen les dones.

En la concentració hi han participat la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés; la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp; la secretària segona, Aurora Madaula; diputades dels grups del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP, i les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i de Cultura, Natàlia Garriga.

Les dones que han pres part en aquesta acció han volgut denunciar que també hi ha violència masclista "en la vida política i en l'esfera pública de les dones", "en seu parlamentària, als mitjans de comunicació o a les xarxes socials".

En aquest sentit, el manifest alerta que "els atacs contra una dona en la vida política, com els que es van viure ahir al Congrés, volen ser alliçonadors per a totes les dones", i per aquesta raó, s'explica en el text, les signants han decidit dir "prou", perquè no es pot permetre que "la violència contra les dones en la vida política s'assumeixi com el cost o el preu per a les dones de fer política des de l'activisme o des de les institucions" i "tampoc no pot ser el preu per informar i comentar l'actualitat política".

El manifest expressa així mateix que "la violència política contra les dones produeix sentiments d'humiliació, d'impotència, de tristesa, d'angoixa i d'inseguretat, amb les corresponents conseqüències sobre la salut i el benestar personals", perquè "la violència masclista mai no és innòcua".