Notícies

La Mesa acorda ampliar fins a l'11 de juliol la negociació amb el Consell de Personal sobre les llicències d'edat en vigor

Dimarts, 14 de juny de 2022. Palau del Parlament

Imatge de l'inici de la reunió de la Mesa Ampliada d'aquest matí

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La Mesa, ampliada amb diputats dels grups que no hi tenen representació, ha acordat aquest matí allargar fins a l'11 de juliol el termini de negociació amb el Consell de Personal per poder arribar a un acord sobre les llicències d'edat autoritzades abans que la figura d'aquestes llicències se suprimís dels Estatuts del règim i govern interiors del Parlament (ERGI).

Ara la Comissió d'Afers Institucionals haurà d'acordar la pròrroga, sol·licitada pel Consell de Personal, en la sessió prevista per a aquesta setmana.

Així mateix, la Mesa Ampliada, arran d'un acord amb el Consell de Personal, ha acordat afegir dos nous articles als ERGI relatius a la reducció de jornada incentivada i a l'excedència voluntària incentivada per al personal del Parlament a partir dels seixanta anys. Aquests punts també els debatrà i votarà la Comissió d'Afers Institucionals en la sessió d'aquesta setmana.

Dimissió de la secretària general
D'altra banda, la Mesa també ha pres nota avui de la dimissió de la secretària general, Esther Andreu, dimissió que la presidenta, Laura Borràs, va acceptar divendres, i de l'informe que va encarregar a l'Oficina Antifrau de Catalunya amb relació a la borsa de treball per cobrir temporalment les vacants d'uixer.

La Mesa també ha pres nota de la sentència del Tribunal Constitucional que, arran d'un recurs d'empara presentat per Cs, anul·la els acords del màxim òrgan de govern de la cambra del 3 i el 24 d'abril de 2018 que admetien a tràmit les delegacions de vot dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

Finalment, entre altres punts, la Mesa també ha acordat donar un termini als promotors de la iniciativa legislativa popular que promou una proposició de llei sobre l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència perquè s'esmenin defectes formals del text presentat abans que l'òrgan rector de la cambra decideixi si admet o no la iniciativa a tràmit.