Notícies

El Ple aprova catorze resolucions arran del debat específic sobre l'emancipació juvenil

Dijous, 12 de maig de 2022. Palau del Parlament

El Ple aprova catorze resolucions arran del debat específic sobre l'emancipació juvenil

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquesta tarda, amb un ampli consens, impulsar polítiques per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge i al món laboral i per garantir-ne l'atenció psicològica. La cambra ha aprovat catorze resolucions, de tots els grups parlamentaris excepte de Vox i el PPC, arran del debat específic sobre l'emancipació juvenil, impulsat pel PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP.

Les propostes aprovades són les tres que han presentat conjuntament els cinc grups proposants del debat; les quatre conjuntes d'ERC i JxCat; la número 2 del PSC-Units; les presentades per ERC i JxCat separadament; les números 3 i 4 d'ECP, i les números 1 i 4 de Cs.

Les quatre de Vox, les quatre de la CUP en solitari i les quatre del PPC han estat rebutjades.

Els grups parlamentaris havien presentat trenta-dues propostes de resolució.

Elena Díaz (PSC-Units), Ana Balsera (ERC), Judith Toronjo (JxCat), Alberto Tarradas (Vox), Basha Changue (CUP), Lucas Silvano Ferro (ECP), Joan García (Cs) i Lorena Roldán (Cs) han intervingut abans de la votació per presentar les propostes dels seus grups.

El debat, el segon que el Parlament dedica específicament a la joventut, va començar ahir al matí amb les intervencions del Govern, dels grups i de la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Tal com ja va passar ahir, representants del Consell i de diverses entitats juvenils han seguit el debat i les votacions des de l'hemicicle.

La votació de les resolucions ha posat fi a la sessió plenària d'aquesta setmana.