Notícies

El síndic de greuges lliura a la presidenta l'Informe anual del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura

Dimarts, 28 de desembre de 2021. Palau del Parlament

El síndic de greuges lliura a la presidenta l'Informe anual del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurat aquest matí a la presidenta, Laura Borràs, l'informe anual del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura (MCPT) corresponent al 2021. L'informe, que és un dels que ha de lliurar anualment a la cambra, també inclou un estudi monogràfic amb els resultats d'una enquesta que es va distribuir a totes les persones en centres penitenciaris i de justícia juvenil per valorar la resposta de les administracions públiques a la gestió de la Covid-19.

L'informe l'han lliurat Ribó, l'adjunt general, Jaume Saura, i altres membres del MCPT a la presidenta i posteriorment l'han presentat en roda de premsa. Ribó ha explicat que els protocols de vacunació adoptats i la vacunació del personal funcionari i de la població interna han permès que la taxa de contagis als centres hagi estat relativament baixa.

El síndic ha recomanat, però, mantenir i millorar les comunicacions telemàtiques, ha recordat que la immobilització i la contenció mecànica haurien de ser l'última eina en la resolució de conflictes i ha insistit en la necessitat de millorar els espais de comunicació familiars, entre d'altres.

En la roda de premsa, Ribó també ha explicat que a les properes setmanes lliurarà més informes al Parlament, com l'informe anual del Síndic de Greuges corresponent al 2021.