Notícies

El Parlament rep des d'avui electricitat provinent de 148 plaques solars fotovoltaiques

Divendres, 14 de maig de 2021. Palau del Parlament

El Parlament rep des d'avui electricitat provinent de 148 plaques solars fotovoltaiques

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El Parlament ha posat en funcionament avui 148 plaques fotovoltaiques d'autoconsum que proporcionaran anualment al palau gairebé 85.000 quilowatts l'hora de subministrament elèctric. Les plaques s'han instal·lat als terrats de les dues ales laterals de l'edifici, i responen al compromís del Parlament amb la lluita contra el canvi climàtic i a l'aposta perquè el palau sigui mediambientalment sostenible.

L'acord per instal·lar les plaques el va prendre per unanimitat la Mesa de la dotzena legislatura el gener de l'any passat, i es van instal·lar aquest març.

Cadascuna de les 148 plaques pot arribar a produir fins a 420 watts pic, és a dir en el moment de màxima potència, i anualment subministraran 84.850 quilowatts l'hora, el 6% del consum de l'edifici.

Les plaques, que ocupen prop de tres-cents metres quadrats dels terrats i estan formades per un conjunt de cel·les fotovoltaiques que produeixen electricitat a partir de la llum solar que hi incideix durant el dia, s'han instal·lat sobre una estructura de blocs de formigó a mode de contrapesos, cosa que ha evitat haver de perforar la coberta de l'edifici. A més, s'han disposat plans per minimitzar-ne l'impacte visual i integrar-les en l'estructura de l'edifici.

El Parlament ha invertit 74.291,89 euros en la compra i la instal·lació dels col·lectors, que es preveu que estiguin amortitzats d'aquí a entre set i deu anys.

Aquests darrers anys el palau ha anat millorant progressivament el rendiment energètic amb un gran nombre de mesures. Així, els darrers nou ha aconseguit un estalvi del 27,22%, al qual se sumarà a partir d'ara el que proporcionin aquestes plaques.

Al gener el Parlament ja va rebre el certificat ISO 50001, que avala que la gestió energètica de la institució compleix els requisits perquè el palau sigui mediambientalment sostenible.