Notícies

Constituïda la Diputació Permanent d'aquesta legislatura

Dijous, 13 de maig de 2021. Palau del Parlament

Constituïda la Diputació Permanent d'aquesta legislatura

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

El Parlament ha constituït aquest migdia la Diputació Permanent, l'òrgan que vetlla pels poders de la cambra en els períodes entre sessions i quan està dissolta. Laura Borràs ha presidit la sessió constitutiva, durant la qual Anna Caula i Eva Granados han estat elegides vicepresidentes primera i segona de l'òrgan, i Dolors Sabater i Ferran Pedret, secretaris primer i segon.

La Diputació Permanent la presideix sempre el president o presidenta del Parlament i la integren vint-i-tres diputats. La Mesa del Parlament, d'acord amb la Junta de Portaveus, va establir el 20 d'abril la distribució proporcional d'aquests vint-i-tres diputats entre els grups: al PSC-Units, ERC i JxCat els en corresponen sis a cadascun, i a Vox, la CUP, ECP, Cs i el PPC, un.

Per elegir les dues vicepresidències i les dues secretaries de la Mesa de la Diputació Permanent, cada diputat ha dipositat una papereta amb un nom en cadascuna de les dues urnes preparades amb aquesta finalitat, i han estat elegits els diputats que, per ordre correlatiu, han obtingut més suports en la votació de cada càrrec.

En l'elecció de les vicepresidències, Anna Caula (ERC) ha obtingut 12 vots i Eva Granados (PSC-Units), 7, i n'hi ha hagut 3 en blanc, mentre que en la de les secretaries Dolors Sabater (CUP) n'ha aconseguit 12 i Ferran Pedret (PSC-Units), 7, i també n'hi ha hagut 3 en blanc.

A banda dels cinc membres de la Mesa, integren la Diputació Permanent els diputats següents: Salvador Illa, Alícia Romero, Raúl Moreno, David Pérez (PSC-Units), Josep Maria Jové, Marta Vilalta, Meritxell Serret, Raquel Sans, Roger Torrent (ERC), Albert Batet, Gemma Geis, Aurora Madaula, Elsa Artadi, Francesc de Dalmases (JxCat), Ignacio Garriga (Vox), Jéssica Albiach (ECP), Carlos Carrizosa (Cs) i Alejandro Fernández (PPC).