Notícies

La Comissió de l'Estatut dels Diputats dictamina que els vuit candidats a senadors compleixen les condicions d'elegibilitat

Dimarts, 11 de maig de 2021. Palau del Parlament

La Comissió de l'Estatut dels Diputats dictamina que els vuit candidats a senadors compleixen les condicions d'elegibilitat

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

La Comissió de l'Estatut dels Diputats ha dictaminat avui, amb els vots a favor del PSC-Units, ERC, JxCat i ECP, els contraris de Vox i Cs i l'abstenció de la CUP i el PPC, que els vuit candidats a ser designats senadors en representació de la Generalitat compleixen les condicions d'elegibilitat establertes. Dijous al matí la cambra farà el ple específic per designar-los.

Els candidats proposats pels grups parlamentaris són Manel de la Vega, Lorena González, Antoni Poveda (PSC-Units), Adelina Escandell, Pau Furriol, Josep Maria Reniu (ERC), Assumpció Castellví i Josep Lluís Cleries (JxCat). De la Vega, Escandell, Castellví i Cleries són ja senadors designats per la cambra la legislatura anterior.

El Parlament ha de designar cada legislatura vuit senadors perquè representin la Generalitat. La Mesa, d'acord amb la Junta de Portaveus, va establir el 20 d'abril per la fórmula Imperiali quants dels vuit corresponen proporcionalment a cada grup parlamentari aquesta legislatura.

La Comissió de l'Estatut dels Diputats, que integren un parlamentari de cada grup i adopta les decisions pel sistema de vot ponderat, ha aprovat el dictamen sobre l'elegibilitat dels candidats a senadors per 106 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat i ECP), 17 en contra (Vox i Cs) i 12 abstencions (CUP i PPC).

Aquesta comissió és una de les cinc que es van constituir divendres, amb Eusebi Campdepadrós (JxCat) com a president i David Pérez (PSC-Units) com a secretari. La resta de membres són Jordi Albert (ERC), Mónica Lora (Vox), Eulàlia Reguant (CUP), David Cid (ECP), Joan García (Cs) i Lorena Roldán (PPC).