Notícies

La taula de grups i subgrups parlamentaris es reuneix per primera vegada per tractar de les eleccions del 14 de febrer

Divendres, 4 de desembre de 2020. Palau del Parlament

La taula de grups i subgrups parlamentaris es reuneix per primera vegada per tractar de les eleccions del 14 de febrer

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (12 imatge/s)

La taula de grups i subgrups parlamentaris per tractar de les eleccions del 14 de febrer al Parlament s'ha reunit aquest migdia per primera vegada. A la reunió, encapçalada pel president, Roger Torrent, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, hi han participat representants del tots els grups i subgrups parlamentaris, membres de la Mesa i responsables de diversos departaments.

A l'inici de la reunió, Torrent ha destacat que "el context de pandèmia mundial exigeix desenvolupar una logística electoral que permeti garantir alhora el dret de vot i el dret a la salut", "dos drets fonamentals que han de poder ser protegits de la mateixa manera", ha remarcat. I ha afegit en aquest sentit: "És bo i necessari des d'una perspectiva democràtica que en aquest escenari inèdit i complex els grups i subgrups parlamentaris, veus de la pluralitat política del nostre país, puguin expressar-se i posar sobre la taula totes les consideracions i aportacions constructives que calgui."

D'altra banda, Solé ha advertit, en la mateixa línia, que "les eleccions es faran en un context d'excepcionalitat, i per tant les mesures que haurem de prendre també seran excepcionals". Així, ha explicat que el Govern treballa en "l'organització de les eleccions amb un triple objectiu: minimitzar el risc sobre la salut de les persones, garantir el dret de vot de tothom i assegurar la legitimitat dels comicis". "Volem unes eleccions segures i que no excloguin ningú", ha conclòs.

A la reunió, que tret de l'inici s'ha fet a porta tancada, hi han participat en representació dels grups i subgrups parlamentaris Marina Bravo i Ignacio Martín Blanco (Cs), Albert Batet i Elsa Artadi (JxCat), Sergi Sabrià i Anna Caula (ERC), Miquel Iceta i Ferran Pedret (PSC), Jéssica Albiach i David Cid (CatECP), Maria Sirvent i Vidal Aragonés (CUP-CC) i Santi Rodríguez i Daniel Serrano (PPC). També hi han assistit els vicepresidents, Josep Costa i Joan García, i el secretari segon, David Pérez; la secretària general d'Interior, Elisabeth Abad; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña, i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz.