Notícies

La Mesa acorda per majoria traslladar a la fiscalia les incompareixences de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Salvador Illa a la Comissió d'Investigació de les Residències

Dimarts, 1 de desembre de 2020. Palau del Parlament

Imatge de la sessió constitutiva de la Comissió d'Investigació sobre la Gestió de les Residències per a Gent Gran, el 7 de juliol d'enguany

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa ha acordat aquest matí per majoria, quatre vots a favor i tres en contra, traslladar al Ministeri Fiscal les incompareixences del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, del vicepresident segon, Pablo Iglesias, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, davant la Comissió d'Investigació sobre la Gestió de les Residències per a Gent Gran.

La comissió va citar dues vegades Sánchez, Iglesias i Illa com a testimonis sense que el requeriment fos atès. Davant aquesta situació, la comissió va acordar el 25 de novembre posar aquests fets en coneixement de la Mesa perquè en donés compte a la fiscalia als efectes que substanciï la responsabilitat penal que pugui correspondre i prengui les mesures que consideri oportunes.

D'altra banda, la Mesa ha acordat per majoria, cinc vots a favor i dos en contra, posicionar-se a favor de la concessió de l'indult als condemnats pel setge del Parlament el juny del 2011. La setmana passada va prendre aquesta decisió amb relació a un dels condemnats, i ara ho fa respecte als altres set.