NotÝcies

La ILP per modificar la llei d'universitats de Catalunya continuarÓ la tramitaciˇ en comissiˇ

Dimarts, 21 de juliol de 2020. Palau del Parlament

La ILP per modificar la llei d'universitats de Catalunya continuarÓ la tramitaciˇ en comissiˇ

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (26 imatge/s)

El Ple ha fet aquest matÝ el debat de totalitat de la iniciativa legislativa popular (ILP) per modificar la llei d'universitats de Catalunya, que ara continuarÓ la tramitaciˇ parlamentÓria en comissiˇ. Durant la sessiˇ d'aquest matÝ, la cambra ha fet tambÚ els debats dels dictÓmens de les comissions d'investigaciˇ sobre l'Aplicaciˇ de l'Article 155 de la Constituciˇ Espanyola a Catalunya i sobre els Atemptats del 17 i el 18 d'Agost de 2017, i tambÚ de l'informe de la Comissiˇ d'Estudi del Treball Aut˛nom. Tant els dictÓmens com l'informe es votaran aquesta tarda.

El debat de totalitat de la ILP, que ha arribat a aquest primer trÓmit davant el Ple sense esmenes de retorn, l'ha obert Anna Rossellˇ, representant de la comissiˇ promotora de la iniciativa, impulsada per diversos sindicats d'estudiants i altres entitats de la societat civil.

La proposta, que la Mesa va admetre a trÓmit el gener de l'any passat i que ha recollit mÚs de seixanta mil signatures validades de suport, proposa modificar l'article 117.3 de la Llei 1/2003, del 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, relatiu al finanšament i als preus p˙blics dels ensenyaments universitaris, i aprovar per llei una rebaixa de les taxes que garanteixi l'accÚs universal a l'ensenyament universitari.

En el debat hi han intervingut David Bertran (Cs), LluÝs Font (JxCat), Gemma Espigares (ERC), AlÝcia Romero (PSC-Units), Lucas Silvano Ferro (CatECP), Vidal AragonÚs (CUP) i Daniel Serrano (PPC).

En aquest ple hi tornen a participar de manera presencial a l'hemicicle nomÚs una vintena de diputats a causa de les noves recomanacions sanitÓries arran dels rebrots de la Covid-19. La resta segueixen la sessiˇ pel Canal Parlament, i aquesta tarda votaran per delegaciˇ o telemÓticament.