NotÝcies

El Ple farÓ la setmana que ve el debat monogrÓfic sobre les residŔncies solĚlicitat pel PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC

TambÚ debatrÓ el projecte de llei sobre l'activitat econ˛mica, cinc decrets llei, tres proposicions sobre la taxa turÝstica i la proposta de crear una comissiˇ sobre el racisme institucional

Dimarts, 30 de juny de 2020. Palau del Parlament

La Junta de Portaveus just abans de comenšar la reuniˇ a la Sala 1

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Ple farÓ la setmana que ve, en la sessiˇ que comenšarÓ dimarts a les tres de la tarda i previsiblement s'allargarÓ fins divendres, el debat monogrÓfic sobre la gestiˇ durant la pandŔmia de Covid-19 de les residŔncies per a gent gran i persones amb discapacitat, solĚlicitat pels grups del PSC-Units i CatECP i els subgrups de la CUP i el PPC, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

La cambra farÓ la sessiˇ de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern dimecres, 8 de juliol, a les deu del matÝ.

En aquesta sessiˇ el Ple farÓ tambÚ el debat de totalitat del Projecte de llei de facilitaciˇ de l'activitat econ˛mica i els debats per validar o derogar cinc decrets llei: el 21/2020, del 2 de juny, de mesures urgents de carÓcter econ˛mic, cultural i social; el 22/2020, del 2 de juny, pel qual es determinen els ˛rgans competents per tramitar les sancions per incompliments de la normativa reguladora de l'estat d'alarma denunciats pels diferents cossos policials; el 23/2020, del 9 de juny, de mesures urgents en matŔria tributÓria; el 25/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinÓries en matŔria social i de carÓcter fiscal i administratiu, i el 26/2020, de 23 de juny, de mesures extraordinÓries en matŔria sanitÓria i administrativa.

L'ordre del dia inclourÓ aixÝ mateix el debat en lectura ˙nica de les proposicions de llei per suprimir de manera efectiva la cÓrrega fiscal al turisme davant la Covid-19 (Cs), de morat˛ria de l'increment de l'impost sobre les estades en establiments turÝstics (PSC-Units) i de morat˛ria de l'aplicaciˇ de l'impost sobre les estades en establiments turÝstics (PPC).

El Ple tambÚ debatrÓ i votarÓ la proposta de resoluciˇ per crear una comissiˇ d'estudi sobre el racisme institucional i estructural en la gestiˇ de la seguretat, presentada per ERC arran del compromÝs de la cambra en aquest sentit explicitat a la Mociˇ 158/XII. A l'˙ltim, la sessiˇ tambÚ inclourÓ diverses interpelĚlacions als consellers i vuit mocions.

Quaranta-dos diputats a l'hemicicle
La Mesa i la Junta de Portaveus tambÚ han acordat ampliar fins a quaranta-dos el nombre de diputats que podran ser a l'hemicicle a partir del ple de la setmana que ve, el doble dels que ho han fet fins ara en les sessions en format redu´t arran de la pandŔmia. La resta de diputats seguiran la sessiˇ pel Canal Parlament i podran votar per delegaciˇ o telemÓticament.

La d'avui ha estat la primera reuniˇ presencial de la Junta de Portaveus des de l'inici de la pandŔmia, i s'ha fet a la sala 1 per poder mantenir la distÓncia recomanada per les autoritats sanitÓries.