Notícies

Dilluns comencen les compareixences del Govern per informar el Parlament de la gestió del coronavirus

Diumenge, 5 d'abril de 2020.

Imatge d'arxiu d'una compareixença del vicepresident a la Comissió d'Economia i Hisenda

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El vicepresident del Govern i titular d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, obrirà demà dilluns a les deu del matí les sessions informatives dels consellers a les respectives comissions parlamentàries per informar de les mesures adoptades per afrontar la crisi del coronavirus.

Aquestes sessions informatives, una al dia fins al dilluns 27 d'abril, es faran per videoconferència i es podran seguir en directe pel Canal Parlament, per mitjà del web institucional.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, compareixerà dimarts; la de Salut, Alba Vergés, dimecres, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. La resta de membres del Govern ho faran del 14 al 27 d'abril.

Desenvolupament de la sessió

Totes les sessions informatives començaran amb la intervenció del conseller, d'una hora com a màxim; a continuació, es farà una pausa tècnica d'un parell de minuts per comprovar que no hi hagi cap problema de connexió entre els participants a la videoconferència, i tot seguit intervindran els representants dels grups i subgrups parlamentaris, seguint l'ordre de major a menor representació, acabant, però, pels grups que donen suport al Govern, ERC i JxCat. En conjunt, els grups i subgrups disposaran d'un temps equivalent a l'emprat pel conseller, entre vuit i deu minuts cada grup i entre quatre i cinc els subgrups. A l'últim, el conseller tindrà un torn de resposta de mitja hora.

Acabada la sessió informativa, es farà una nova aturada tècnica, i, tal com va acordar la Mesa, la reunió de la comissió es repredrà amb les preguntes al conseller sobre la situació d'emergència sanitària. Cs, JxCat i ERC tenen dret a formular-ne tres cadascun; el PSC-Units i CatECP, dues, i la CUP i el PPC, una. Les preguntes es formularan seguint l'ordre de major a menor representació i tindran cadascuna una durada màxima de cinc minuts inclosa la resposta del conseller.

És previst, per tant, que aquestes sessions durin prop de quatre hores.