NotÝcies

La Mesa acorda que els diputats donin la indemnitzaciˇ per desplašament a la lluita contra el coronavirus

Dimarts, 31 de marš de 2020.

Imatge d'arxiu d'un Ple

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa, a proposta del president, Roger Torrent, ha acordat avui que mentre duri el confinament els diputats donin la indemnitzaciˇ que reben per despeses de viatge i desplašament a la lluita contra el coronavirus.

Reunida novament aquest matÝ per videoconferŔncia, la Mesa demana als diputats que donin voluntÓriament la indemnitzaciˇ corresponent al marš, que ja han rebut, a entitats que estiguin fent front a la crisi sanitÓria, mentre que pel que fa a la de l'abril la setmana que ve decidirÓ si la dona al Govern o a alguna entitat.

Els diputats, a mÚs d'una assignaciˇ fixa mensual i una altra de variable d'acord amb el cÓrrec, reben una indemnitzaciˇ per l'exercici de les seves funcions parlamentÓries, que varia en funciˇ de la distÓncia entre la residŔncia habitual i el Parlament i tÚ per objecte afrontar les despeses derivades de l'activitat com a diputats. Aquesta indemnitzaciˇ, que Ús la que ara es donarÓ, suma en conjunt 246.000 euros mensuals aproximadament.

D'altra banda, el mÓxim ˛rgan rector de la cambra tambÚ ha acordat que els membres del Govern puguin comparŔixer telemÓticament en sessions informatives de les comissions i aixecar la suspensiˇ de terminis pel que fa a les preguntes i les peticions d'informaciˇ a l'executiu amb relaciˇ a l'emergŔncia sanitÓria.

A l'˙ltim, desprÚs d'escoltar el parer de la Junta de Portaveus, la Mesa no ha atŔs les solĚlicituds de reconsideraciˇ presentades per Cs, el PSC-Units i el PPC, i per tant mantÚ l'acord del 24 de marš pel qual s'activa la ponŔncia conjunta de reforma del Reglament perquŔ el Ple i altres ˛rgans de la cambra es puguin reunir telemÓticament en situacions excepcionals com l'actual.