NotÝcies

El Parlament ofereix a partir de dilluns visites virtuals guiades

Divendres, 27 de marš de 2020. Barcelona

Un grup de ciutadans escoltant les explicacions del guia a l'hemicicle, en una de les proves per posar en marxa les visites virtuals

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

A partir de dilluns, 30 de marš, els ciutadans podran visitar el Palau del Parlament amb visites virtuals guiades que poden concertar al portal web de la instituciˇ, clicant aquest enllaš.

Amb aquesta iniciativa el Parlament mantÚ obertes a la ciutadania les portes de la primera instituciˇ de Catalunya durant el confinament per la pandŔmia del coronavirus. Amb la voluntat de seguir a prop del ciutadÓ, i a diferŔncia del que s'ha fet amb altres edificis emblemÓtics, les visites al Palau del Parlament es faran amb la presŔncia en directe d'un guia.

Les visites es faran de dilluns a divendres a les dotze del migdia amb grups limitats de participants, amb l'objectiu que siguin tan personalitzades com sigui possible. El personal del Parlament que habitualment fa les visites presencials serÓ l'encarregat de conduir virtualment el ciutadÓ pels espais mÚs emblemÓtics del palau i explicar-los-en la hist˛ria i l'arquitectura i la tasca que duen a terme els 135 diputats.

El ciutadÓ s'endinsarÓ al palau de la mÓ del guia i, seguint la visita virtual a l'edifici en format de 360 graus, permanentment disponible al web, podrÓ pujar per l'escala d'honor fins a la planta noble i accedir, entre altres espais, al salˇ de sessions, als salons de passos perduts i de canelobres, a algunes sales de comissions, al despatx presidencial o a la sala on es reuneixen la Mesa i la Junta de Portaveus.

La visita es complementarÓ amb una mostra fotogrÓfica procedent de l'arxiu hist˛ric del Parlament, que permetrÓ veure com era l'edifici en les diverses etapes de la seva hist˛ria. Un cop acabada la visita, d'una durada mÓxima d'una hora, els participants podran fer preguntes o resoldre dubtes amb el guia especialista que els haurÓ acompanyat al llarg del recorregut.

Un cop solĚlicitada la visita, el guia encarregat de fer-la es posarÓ en contacte amb el ciutadÓ amb un correu electr˛nic que contindrÓ l'enllaš a l'aplicaciˇ de videoconferŔncies a quŔ haurÓ d'accedir i les indicacions que haurÓ de seguir.

La crisi sanitÓria originada pel coronavirus, que afecta l'activitat parlamentÓria, ha provocat que s'hagin hagut de suspendre les visites presencials a l'edifici, que en rep cada any setanta mil de mitjana.