Notícies

El president de la Generalitat informarà demà el Parlament de la gestió del coronavirus

Dimarts, 24 de març de 2020.

Primera reunió per videoconferència de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, informarà demà telemàticament a partir de dos quarts d'onze del matí els presidents dels grups i els representants dels subgrups parlamentaris sobre la crisi sanitària originada pel coronavirus i les mesures del Govern per afrontar-la.

Així ho han acordat aquest matí la Mesa i la Junta de Portaveus, que s'han reunit en sessions telemàtiques. La reunió de demà, que presidirà Roger Torrent, començarà amb la intervenció del president de la Generalitat. A continuació, prendran la paraula els presidents dels grups i els representants dels subgrups, i tot seguit els respondran el president de la Generalitat, el vicepresident, Pere Aragonès, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La Mesa ja va habilitar divendres aquest format extraordinari de compareixença telemàtica del Govern, que compleix les recomanacions de les autoritats sanitàries i alhora permet a l'executiu retre comptes al Parlament de la feina que du a terme per evitar la propagació del virus.

La sessió s'emetrà en directe pel Canal Parlament, per mitjà del web de la cambra, perquè la ciutadania i els mitjans de comunicació la puguin seguir. Els serveis del Parlament també pujaran en directe el senyal audiovisual de la videoconferència fins a la torre de Collserola, on estarà a disposició dels mitjans de comunicació.

Ponència de reforma del Regalament

D'altra banda, la Mesa ha acordat per majoria reactivar la ponència conjunta de reforma del Reglament per poder superar els inconvenients jurídics que actualment es plantegen perquè el Ple i altres òrgans de la cambra es puguin reunir telemàticament.

L'informe elaborat pels serveis jurídics sobre les possibilitats reglamentàries i tecnològiques d'aplicar un règim de sessions no presencials, que avui ha estudiat la Mesa, es trasllada ara a aquesta ponència, que començarà en breu a fer sessions de treball telemàtiques.

A l'últim, la Mesa ha donat tràmit a dos nous decrets llei: el 5/2020, del 12 de març, de modificació de la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, i el 6/2020, del 12 de març, de mesures urgents en matèria assistencial, pressupostària, financera, fiscal i de contractació pública, per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia generada pel coronavirus.