Notícies

El Parlament acorda serveis mínims i anuncia la reducció de l'activitat per evitar la propagació del coronavirus

Divendres, 13 de març de 2020. Palau del Parlament

Reunió de la Mesa on s'han acordat les mesures per evitar la propagació del coronavirus

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa ha acordat aquest migdia, arran de les recomanacions de les autoritats sanitàries, reduir l'activitat del Parlament davant la crisi del coronavirus. El palau serà obert de nou del matí a dues del migdia, però no s'hi podran fer visites, les comissions i les ponències resten suspeses fins al 27 de març i s'han ajornat els actes públics. De manera excepcional, es faran plens, però només si s'hi han de tractar qüestions relacionades amb la crisi sanitària o s'hi han de prendre mesures urgents, com ara la convalidació de decrets. Així, en el de la setmana que ve l'únic punt de l'ordre del dia serà la convalidació del Decret llei 3/2020, de l'11 de febrer, sobre l'increment retributiu per a l'any 2020 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya, perquè es pugui aplicar.

Per evitar el contagi, als plens només hi podran participar vint-i-un diputats com a màxim, que són els que hi ha a les comissions legislatives. Un diputat tindrà tots els vots delegats del seu grup parlamentari.

Pel que fa a la iniciativa parlamentària, el registre serà obert de nou del matí a dues del migdia perquè es puguin fer tràmits de manera presencial, i també s'habilitarà un correu electrònic per fer arribar les iniciatives. Així mateix, els terminis per a les que estan en curs es prorroguen quinze dies.

D'altra banda, les reunions de la Mesa es faran telemàticament si les autoritats restringeixen els moviments de forma general i obligatòria per a tota la ciutadania.

Respecte al personal, la Mesa ha acordat fixar serveis essencials per garantir el funcionament de la institució, i també es permetrà el teletreball en els casos que sigui possible.

A l'últim, la Mesa ha acordat mesures específiques per als mitjans de comunicació, com suspendre temporalment les acreditacions d'aquesta legislatura, i durant la crisi sanitària només podrà accedir al palau un únic professional per tasca i mitjà de comunicació, i sempre que hi hagi un acte convocat.