Notícies

El president defensa la necessitat de "treballar conjuntament per enfortir els drets fonamentals" en la seva visita oficial a l'Assemblea Nacional de Gal·les

Elin Jones denuncia l'empresonament de la presidenta Forcadell i se solidaritza "amb les víctimes de la repressió"

Dimecres, 11 de març de 2020. Cardiff (Regne Unit)

El president signant al llibre d'honor de l'Assemblea Nacional de Gal·les

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha visitat aquest matí en una visita oficial l'Assemblea Nacional de Gal·les, a Cardiff, on ha defensat la necessitat de "treballar conjuntament per enfortir els drets fonamentals com la llibertat d'expressió" perquè als parlaments "es pugui parlar de tot el que els diputats i les diputades vulguin sense cap tipus de censura". En aquest sentit, ha reiterat que "la justícia no pot interferir en la política".

Torrent ha fet aquestes declaracions acompanyat de la presidenta del parlament gal·lès, Elin Jones, que ha denunciat l'empresonament de la presidenta Forcadell i s'ha solidaritzat "amb les víctimes de la repressió". Tot seguit, s'han traslladat tots dos al despatx presidencial, on han tractat de les situacions polítiques a Catalunya i Gal·les i han compartit exemples de bones pràctiques en matèria de gènere impulsades per totes dues cambres, com ara el "Parlament de les dones" i el pla d'igualtat en el cas català.

Torrent també es reunirà aquesta tarda amb el primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, amb diversos diputats i amb el Grup d'Amics de Catalunya del parlament gal·lès, i Jones el saludarà oficialment davant la cambra durant el ple que s'ha de fer.

Amb aquesta visita oficial a Gal·les el president continua l'acció exterior que du a terme des que va accedir al càrrec. Així, ha participat diverses vegades en reunions de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia o s'ha trobat, entre d'altres, amb la directora delegada de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU, amb la comissària dels Drets Humans del Consell d'Europa o amb els vicepresidents del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis i Heidi Hautala.