Notícies

El Ple té previst fer la setmana que ve el debat final dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 i de la llei d'acompanyament

Dimarts, 10 de març de 2020. Palau del Parlament

El Ple té previst fer la setmana que ve el debat final dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 i de la llei d'acompanyament

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple té previst fer la setmana vinent, en la sessió que començarà dimarts a la tarda amb interpel·lacions, el debat final del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020 i de la llei d'acompanyament, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. Durant la sessió plenària la cambra farà també el debat final de les proposicions de llei de protecció de les oliveres monumentals i de creació de l'Agència de Patrimoni Natural, i el debat i la votació per validar el Decret llei 3/2020, sobre l'increment retributiu al personal del sector públic de la Generalitat per a l'any 2020.

La sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, es farà, com és habitual, dimecres al matí. L'ordre del dia inclou a més el debat i la votació de les mocions subsegüents a les interpel·lacions substanciades en el ple de la setmana passada.

Durant la sessió, la cambra també homenatjarà Esteban Casado, diputat del grup socialista de la primera legislatura, mort el 27 de gener.

A l'últim, la Junta de Portaveus ha expressat la seva posició favorable perquè també es faci la setmana que ve, si escau, la sessió específica per designar un nou senador en substitució de Marta Pascal (JxCat), que va renunciar al càrrec l'1 de març.

Debat final dels pressupostos
La Comissió d'Economia i Hisenda té previst elaborar dijous d'aquesta setmana el dictamen dels projectes de llei de pressupostos i de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. Un cop publicat al 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya', els grups disposaran de tres dies hàbils per sol·licitar-ne un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries. El dictamen el poden demanar dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats, i si és així el debat final dels pressupostos no es podrà fer fins que el consell no l'emeti, cosa que ha de fer en el termini d'un mes.