Notícies

El Ple aprova 38 resolucions en el debat sobre la corrupció i la llei de modificació de la renda garantida

Divendres, 7 de febrer de 2020. Palau del Parlament

El Ple votant les propostes de resolució presentades en el debat sobre la corrupció

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

El debat general sobre la corrupció, sol·licitat per Cs, ha acabat aquest matí amb l'aprovació per part del Ple de 38 resolucions de tots els grups i subgrups parlamentaris: 13 de conjuntes de JxCat i ERC, 3 de Cs, 2 de JxCat, 2 d'ERC, 7 del PSC-Units, 6 de CatECP, 1 de la CUP, 1 del PPC i 3 de transaccionals, 1 entre JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP i 2 entre JxCat, ERC i CatECP.

Les propostes de resolució aprovades són les número 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14 i 16 conjuntes de JxCat i ERC; 1, 3 i 7 de Cs; 17 i 18 de JxCat; 19 i 20 d'ERC; 1, 2, 3, 4, 5, 7 i 9 del PSC-Units; 3, 4, 6, 8, 9 i 10 de CatECP; 1 de la CUP; 1 del PPC, i les 3 transaccionals. La resta de propostes votades, 7 de Cs, 1 del PSC-Units, 1 de CatECP, 1 de la CUP i 4 del PPC, han estat rebutjades. (Trobareu totes les propostes de resolució votades en el document adjunt al final de la nota).

Abans de les votacions, en la presentació i el debat de les propostes de resolució, han intervingut Josep Maria Forné (JxCat), Jordi Orobitg (ERC), Dimas Gragera (Cs), Rosa Maria Ibarra (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP), Natàlia Sànchez (CUP) i Esperanza García (PPC).

Modificació de la renda garantida
El Ple també ha aprovat aquest matí la llei, impulsada per Cs, el PSC-Units, CatECP i la CUP, que modifica la Llei 14/2017, de la renda garantida de ciutadania, amb el suport de tots els grups i subgrups, tot i que el PPC s'ha abstingut en alguns punts.

El text final, que incorpora diverses esmenes respecte a la proposta inicial, redueix a dos mesos el temps d'insuficiència d'ingressos que cal demostrar per demanar la renda garantida i exclou com a ingressos per determinar aquest llindar determinades ajudes puntuals per part de familiars.

Després que així ho acordés dimecres, el Ple ha aprovat aquesta proposició de llei pel procediment de lectura única, una tramitació exprés que permet debatre una iniciativa i fer-ne la votació final en una única sessió plenària.

En el debat final d'avui hi han intervingut Saloua Laouaji (JxCat), Rut Ribas (ERC), Noemí de la Calle (Cs), Raúl Moreno (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Santi Rodríguez (PPC).

Interpel·lacions
La sessió plenària, que va començar dimecres al matí, ha acabat amb la substanciació de les quatre darreres interpel·lacions als consellers, després de les ja fetes els dos primers dies de ple. Les set interpel·lacions d'aquesta sessió han estat sobre les desigualtats territorials a Catalunya (CatECP), la manca d'un finançament just de la cultura (PSC-Units), la situació dels joves (PSC-Units), l'emergència climàtica (JxCat), l'Administració de justícia (Cs), la protecció dels menors a les escoles (Cs) i l'acció exterior (PPC).