Notícies

Dimarts comença el primer ple ordinari del 2020, que inclou el debat sobre la corrupció demanat per Cs i la sessió de control al president de la Generalitat

Dimecres, 15 de gener de 2020. Palau del Parlament

La Junta de Portaveus abans de començar la reunió

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Dimarts, 21 de gener, a la tarda començarà el primer ple ordinari del cinquè període de sessions, que inclou el debat general sobre "la corrupció estructural, sistemàtica i institucional a Catalunya", sol·licitat pel Grup de Ciutadans, i la primera sessió de control de l'any al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern.

L'ordre del dia, acordat ahir per la Junta de Portaveus, també inclou el debat i la votació de la Proposició de llei de modificació de la renda garantida de ciutadania (Cs, PSC-Units, CatECP i CUP), la validació del Decret llei de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge i el debat i la votació de la proposta de creació d'una comissió d'investigació sobre la violència institucional durant el referèndum de l'1-O (CUP, JxCat, ERC i CatECP). La cambra també votarà diverses mocions i substanciarà les interpel·lacions dels grups al Govern.

El ple, que s'allargarà fins dijous al vespre, començarà dimarts a dos quarts de quatre. El primer punt que se substanciarà és el debat i la votació sobre la tramitació en lectura única de la Proposició de llei de modificació de la Llei 14/2017, de la renda garantida de ciutadania. Si el Ple acorda aquesta tramitació exprés, s'obrirà un termini de presentació d'esmenes i dijous a la tarda la cambra farà la votació per aprovar o rebutjar aquesta modificació legislativa.

A continuació, al voltant de les quatre, s'iniciarà el debat general sobre la corrupció amb la intervenció d'un representant de Ciutadans, el grup que el va sol·licitar al desembre. Després prendrà la paraula el president de la Generalitat, i tot seguit ho faran els representants dels grups i subgrups parlamentaris. El president i els membres del Govern podran fer ús de la paraula tantes vegades com ho demanin, i si ho fan obriran un torn de rèplica per als grups. El Ple votarà dijous a la tarda les propostes de resolució que els grups i subgrups presentin arran del debat.

Dimecres a les deu la cambra farà la sessió de control, amb les preguntes dels diputats als membres del Govern primer i al president de la Generalitat després. Tot seguit, farà el debat del decret llei i el de la creació de la comissió d'investigació.