Notícies

Dimarts començarà el primer ple ordinari del 2020, que inclou el debat sobre corrupció demanat per Cs i la sessió de control al president de la Generalitat

Dimecres, 15 de gener de 2020. Palau del Parlament

La Junta de Portaveus abans de començar la reunió

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Dimarts, 21 de gener, a la tarda, començarà el primer ple ordinari del cinquè període de sessions, que inclou el debat general sobre "la corrupció estructural, sistemàtica i institucional a Catalunya", sol·licitat pel grup de Ciutadans, i la primera sessió de control de l'any 2020 al president de la Generalitat i al Govern.

L'ordre del dia del Ple, acordat ahir per la Junta de Portaveus, també inclou el debat i la votació de la proposició de llei de modificació de la renda garantida de ciutadania (Cs, PSC-Units, CatECP, CUP), la validació del decret llei de mesures urgents per a millorar l'accés a l'habitatge, i el debat i la votació de la proposta de creació d'una comissió d'investigació sobre la violència institucional durant la celebració del referèndum de l'1-O (CUP, JxCat, ERC i CatECP). També es votaran les mocions i se substanciaran les interpel·lacions dels grups al Govern.

El ple, que s'allargarà fins dijous al vespre, començarà dimarts a les 15:30 hores. El primer punt serà el debat i la votació sobre la tramitació en lectura única de la Proposició de llei de modificació de la Llei 14/2017, de la renda garantida de ciutadania. Si el Ple acorda aquesta tramitació exprés, s'obrirà un termini de presentació d'esmenes i dijous a la tarda es farà la votació per a l'aprovació o el rebuig d'aquesta modificació legislativa.

A continuació, al voltant de les 16:00 hores, s'iniciarà el debat general sobre corrupció amb la intervenció d'un representant de Ciutadans, grup que va sol·licitar aquest debat al mes de desembre. Després d'aquesta primera intervenció, prendrà la paraula el president de la Generalitat i, tot seguit, ho faran els representants dels grups i subgrups parlamentaris. El president i els membres del Govern hi podran fer ús de la paraula tantes vegades com ho demanin i, si ho fan, obriran torn de rèplica dels grups. Les propostes de resolució sobre aquest debat es votaran dijous a la tarda.

Dimecres a les 10:00 hores es farà la sessió de control, amb les preguntes dels diputats primer als membres del Govern i després al president de la Generalitat. A continuació es faran els debats del decret llei i de la creació de la comissió d'investigació esmentats.