Notícies

El debat general sobre els drets de les dones acaba amb l'aprovació de cinquanta propostes de resolució

Dijous, 19 de desembre de 2019. Palau del Parlament

El debat general sobre els drets de les dones acaba amb l'aprovació de cinquanta propostes de resolució

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

El debat general sobre el reconeixement i el garantiment dels drets de les dones ha acabat aquesta tarda amb l'aprovació de cinquanta propostes de resolució, una de les quals subscrita per tots els grups i subgrups parlamentaris i aprovada per unanimitat. La resta de propostes han estat aprovades amb un ampli consens, i només deu han estat rebutjades.

De les 50 propostes de resolució aprovades, a banda de la signada per tots els grups i subgrups, la cambra n'ha aprovat 9 de Cs (les número 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9 i 10); les 13 presentades conjuntament per JxCat i ERC; les 3 de JxCat; les 3 d'ERC; 9 del PSC-Units (les números 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 i 10); 6 de CatECP (les números 1, 2, 4, 5, 6bis i 7); 3 de la CUP (les números 1, 2 i 5), i 3 del PPC (les números 1, 4 i 5). (Podeu accedir al dossier amb les propostes de resolució que s'han votat al final d'aquesta notícia)

Noemí de la Calle (Cs), Aurora Madaula (JxCat), Jenn Díaz (ERC), Beatriz Silva (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP), Maria Sirvent (CUP) i Esperanza García (PPC) han intervingut per defensar les propostes.

Amb les votacions d'aquesta tarda ha acabat el primer ple específic que el Parlament dedica a les polítiques de dones. La sessió, que havien demanat tots els grups i subgrups, s'emmarca en la iniciativa "Parlament de les Dones", que al juliol, fruit del treball conjunt entre la cambra i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, ja va aprovar una declaració, assumida institucionalment pel Parlament, que recull els reptes de futur i el paper de la dona per construir una societat més justa, diversa i igualitària.

El president, Roger Torrent, ha agraït la feina de les diputades i les membres del Consell Nacional de les Dones i els ha donat les gràcies "per la seva tasca, el seu esforç i la seva col·laboració". Abans d'aixecar la sessió d'aquest darrer ple del període de sessions, Torrent ha desitjat "bones festes i bona entrada d'any" a tots els presents.