Notícies

El Ple debatrà la setmana que ve dues proposicions de llei sobre l'ensenyament plurilingüe i votarà dues propostes de resolució sobre els detinguts el 23-S i el VIH

També votarà un decret llei sobre l'emergència climàtica i crearà una comissió de seguiment sobre aquesta qüestió

Dimarts, 3 de desembre de 2019. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus abans de començar la reunió d'avui

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple farà dimecres i dijous de la setmana que ve, 11 i 12 de desembre, el debat de totalitat de les proposicions de llei de garantia de l'ensenyament efectivament trilingüe (Cs) i per a l'ensenyament plurilingüe a Catalunya (PPC), segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. L'ordre del dia també inclou el debat i la votació de dues propostes de resolució, una per reclamar la llibertat dels presos del 23-S, presentada per JxCat, ERC i la CUP, i una altra contra l'estigmatització i la discriminació de persones amb VIH, presentada per tots els grups i subgrups parlamentaris.

La cambra també farà en aquesta propera sessió plenària el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 16/2019, del 26 de novembre, de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables, i debatrà i votarà la creació d'una comissió de seguiment de l'emergència climàtica, proposada per tots els grups i subgrups.

El ple començarà dimecres a les deu amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, i inclourà també les interpel·lacions als consellers que presentin els grups i subgrups, vuit mocions i la designació d'un membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic.

Debat monogràfic sobre els drets de les dones
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat, a petició de tots els grups i subgrups, fer un debat general sobre el reconeixement i el garantiment dels drets de les dones, el dimarts 17 de desembre a la tarda, en què intervindrà una representació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya. Les propostes de resolució que presentin els grups i subgrups arran d'aquest debat monogràfic es votaran dijous, dia 19, o divendres, dia 20, un cop acabi el ple ordinari previst també per a aquella setmana.

Declaració de la Junta de Portaveus
D'altra banda, la Junta de Portaveus ha aprovat per majoria una declaració que rebutja les paraules "de caire masclista i sexista" sobre les relacions personals d'una diputada pronunciades pel president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, en la sessió de control del 27 de novembre. La declaració la signen els portaveus dels grups de JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP i del subgrup de la CUP.

Calendari de plens del proper període de sessions
A l'últim, la Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat el calendari de plens per al proper període de sessions, que començarà el 15 de gener i acabarà el 31 de juliol. La previsió inclou tretze sessions plenàries, els dies 22 i 23 de gener; 5 i 6, i 19 i 20 de febrer; 4 i 5, i 18 i 19 de març; 1 i 2, i 15 i 16 d'abril; 6 i 7, i 20 i 21 de maig; 3 i 4, i 17 i 18 de juny, i 8 i 9, i 22 i 23 de juliol.