Notícies

El president defensa la via escocesa, "amb urnes, democràcia i escoltant la ciutadania", per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol

Torrent es reuneix amb el seu homòleg escocès en la visita oficial a Edimburg

Dijous, 28 de novembre de 2019. Edimburg (Escòcia, Regne Unit)

Salutació entre Macintosh i Torrent

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Roger Torrent s'ha reunit aquest matí amb el president del Parlament escocès, Ken Macintosh, en el marc de la visita oficial a Edimburg. Durant la reunió, al despatx presidencial de Queensberry House, el president ha explicat la situació política a Catalunya i ha exposat la necessitat de resoldre el conflicte amb l'Estat políticament.

En declaracions als mitjans després de la reunió, Torrent ha reclamat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que "aprengui" del cas escocès per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'Estat. "Menys decrets digitals que intenten intervenir internet i més democràcia, menys repressió, més urnes, menys voluntat de silenciar les institucions i la veu de la ciutadania de Catalunya i més coratge", ha sentenciat, i en aquest sentit ha afegit que "Escòcia és un bon model de democràcia des del punt de vista de resoldre, per mitjà de les urnes, el conflicte polític".

Així mateix, en el decurs de la reunió el president ha traslladat la "incomprensible" condemna d'onze anys i mig de presó a la presidenta Forcadell "per haver permès que es fessin debats al Parlament de Catalunya".

A l'últim, ha explicat que continuarà "fent política exterior encara que hi hagi qui es posi molt nerviós perquè expliquem la realitat del que passa a Catalunya".

A banda d'aquesta reunió amb el president del Parlament d'Escòcia, Torrent es reunirà amb la vicepresidenta de la cambra escocesa, Linda Fabiani, i diputats de tots els grups parlamentaris. A més, el president ha assistit al ple del Parlament, en què Macintosh li ha fet una salutació oficial.

Amb la visita oficial a Escòcia continua l'acció exterior que el president du a terme des que va accedir al càrrec, amb diverses participacions a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia o les reunions, entre d'altres, amb la directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l'ONU, la comissària dels Drets Humans del Consell d'Europa o els vicepresidents del Parlament Europeu.