Notícies

El Parlament se suma als actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dilluns, 25 de novembre de 2019. Barcelona

Les actrius Natàlia Barrientos i Júlia Gibert han llegit el manifest

Parlament de Catalunya (Ruben Moreno). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El Parlament s'ha sumat aquest matí a l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els presidents de la Generalitat i del Parlament, Quim Torra i Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han encapçalat l'acte, en què també han participat, entre d'altres, la resta del Govern, la secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez, diputats i diputades de diversos grups parlamentaris i regidors del consistori barceloní.
Durant l'acte, que ha acabat amb un minut de silenci, les actrius de la sèrie televisiva 'Les de l'hoquei' Natàlia Barrientos i Júlia Gibert han llegit el manifest institucional.

De víctimes a supervivents
D'altra banda, el Parlament farà demà al migdia un acte institucional, "La violència masclista, de víctimes a supervivents", durant el qual s'analitzarà aquest pas de les dones que han patit violència masclista.

L'acte el moderarà la periodista Carolina Rosich, i hi intervindran el president; Alba Alfageme, psicòloga experta en l'abordatge de violències; Laia Serra, advocada penalista experta en violències masclistes i digitals, i Beatriu Masià, presidenta de l'associació Tamaia i terapeuta especialitzada en l'atenció a les dones víctimes de violència.