Notícies

El Parlament lliura els diplomes als participants en els primers tallers educatius dedicats a la gent gran

Divendres, 22 de novembre de 2019. Palau del Parlament

El Parlament lliura els diplomes als participants en els primers tallers educatius dedicats a la gent gran

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

El Parlament ha lliurat avui una setantena de diplomes a les persones que aquest any han participat en les sessions del taller "Parlament i ciutadania. L'experiència de ser diputat", dedicat a la gent gran. Aquests són els primers diplomes de participació que el Parlament lliura des que a començament d'any, fruit d'un conveni amb l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran (AFOPA), va posar en marxa el taller.

Roger Torrent, que ha presidit l'acte, ha agraït la tasca de l'AFOPA per "la formació per al desenvolupament personal, cultural i social de les persones", i ha destacat que "és la ciutadania qui acaba definint la qualitat de les democràcies" i que "la gent gran d'aquest país, que ha demostrat repetidament el seu esperit participatiu", té "molt a aportar en l'objectiu d'aconseguir un país millor".

La presidenta de l'AFOPA, Muntsa Lamúa, ha agraït la possibilitat d'"endinsar-nos en una simulació parlamentària molt activa" i "valuosa, que ens ajuda a comprendre les tasques que fa el Parlament", i ha augurat un llarg camí a aquests tallers tenint en compte tenint en compte que a les aules de l'AFOPA hi ha inscrites dinou mil persones. "No deixarem que decaigui", ha assegurat en aquest sentit.

En nom dels participants en el taller han pres la paraula la presidenta de l'aula de Rubí, Montserrat Sánchez, i un dels alumnes de la de Barcelona, Mario Montoliu. Tots dos han agraït la possibilitat d'haver pogut participar en el taller i han instat el Parlament a continuar implicant la gent gran en la seva tasca.

El vicepresident segon, Joan García, la secretària tercera, Laura Vílchez, i Carmen de Rivera, Elisabeth Valencia (Cs) i Najat Driouech (ERC), diputades de la Comissió d'Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran, han assistit a l'acte, que s'ha fet a l'auditori.