Notícies

El Parlament commemora el Dia Mundial per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil

Dimarts, 19 de novembre de 2019. Palau del Parlament

Un moment de l'acte, durant la intervenció d'obertura del president

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

El Parlament ha commemorat aquesta tarda el Dia Mundial per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil amb un acte i una taula rodona en què diversos professionals i entitats que treballen amb les víctimes han tractat de la xacra de l'abús sexual infantil, i en particular del que s'esdevé en l'àmbit familiar.

El president, Roger Torrent, que ha obert l'acte, ha fet una crida a "no tancar els ulls" davant "una realitat que fa mal". "Quan ho fem", ha dit, "fallem a les víctimes i els supervivents i ens convertim en còmplices". Així mateix, ha recordat que "la immensa majoria dels supervivents d'abusos no els denuncien" i que els que ho fan "es troben amb processos judicials que duren anys, o, el que és pitjor, en la majoria dels casos es desestima la denúncia". En aquest sentit, a més dels canvis legislatius, el president ha destacat que cal "transformar la societat mateix i trencar tabús i prejudicis".

A continuació, a la taula rodona "L'abús infantil en l'àmbit familiar" hi han participat Mireia Forner, psicòloga clínica; Vicente Mora, tresorer de l'Associació Catalana per a la Infància Maltractada; Emilie Rivas, responsable de Polítiques d'Infància de Save the Children, i Laura Rodríguez, psicòloga de la Fundació Vicki Bernadet. La directora i presentadora del programa 'Realpolitik', de Ràdio 4, Olga Ruiz, ha conduït l'acte.

La Mesa va acordar fer aquest acte commemoratiu arran de la sol·licitud dels diputats portaveus de la Comissió de la Infància, que en l'escrit alertaven que l'abús infantil, especialment el sexual, és un "problema universal i alarmant" que requereix més atenció i més eines i mesures de protecció i prevenció.

A l'acte, a més del president, també hi han assistit, entre altres diputats, la presidenta de la Comissió de la Infància, Najat Driouech (ERC), la vicepresidenta, Saloua Laouaji (JxCat), la secretària, Marta Ribas (CatECP), i altres membres de la comissió, com Elisabeth Valencia (Cs), Beatriz Silva (PSC-Units) i Vidal Aragonés (CUP), i representants de diverses institucions i entitats i de víctimes i familiars.