Notícies

El president referma que defensarà la llibertat d'expressió dels diputats i que la Mesa no pot ser un òrgan censor

Dijous, 10 d'octubre de 2019. Palau del Parlament

El president atenent els mitjans de comunicació

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha afirmat, després d'haver rebut la notificació del Tribunal Constitucional sobre la suspensió de les propostes de resolució sobre la monarquia i l'autodeterminació, que "al Parlament s'ha de poder parlar de tot el que interessi a la ciutadania, no només del que agradi al Govern espanyol", i ha afegit que la Mesa no pot censurar la iniciativa política dels grups. "No convertirem la Mesa en un òrgan censor. Si ho féssim, limitaríem el dret dels diputats i les diputades a la representació política, i, en conseqüència, dels ciutadans de Catalunya. Per tant, continuarem defensant la llibertat d'expressió de tots els diputats, pensin com pensin", ha assegurat.

Així mateix, el president ha mostrat la seva inquietud pel fet que el Govern espanyol vulgui prohibir que el Parlament manifesti determinades opinions, "sota l'excusa que desborden el marc competencial", mentre que en "altres parlaments s'aproven resolucions a favor de l'aplicació del 155 a Catalunya i no només no s'impugnen, sinó que el PSOE hi vota a favor". En aquest sentit, ha asseverat que "el president Sánchez té el mateix respecte pel parlamentarisme i la llibertat d'expressió que Mariano Rajoy", i en aquest punt ha instat el president espanyol a fer propostes i a deixar "d'utilitzar els tribunals per intentar resoldre un conflicte de naturalesa política".

A l'últim, Torrent ha alertat que a "Catalunya hi ha una majoria republicana que vol un referèndum que no desapareixerà per més amenaces i intents de censura que hi hagi".