Notícies

Lorena Roldán presenta el seu programa de govern com a candidata a presidenta de la Generalitat en la moció de censura de Cs

Dilluns, 7 d'octubre de 2019. Palau del Parlament

Roldán presentant el seu programa de govern com a candidata a presidenta de la Generalitat en la moció de censura

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (26 imatge/s)

La portaveu del grup de Cs, Lorena Roldán, ha presentat aquest matí el seu programa de govern com a candidata a presidenta de la Generalitat en la moció de censura de Cs contra el president, Quim Torra, que el Parlament debat i vota avui en sessió plenària. El ple continuarà a la tarda i acabarà amb la votació de la moció de censura, que per prosperar necessita el vot afirmatiu de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, d'un mínim de 68 diputats dels 135.

El debat ha començat a les deu del matí amb la intervenció del cap de l'oposició i president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, un dels vint-i-set diputats signants de la proposta de moció de censura; tot seguit, en nom del Govern ha intervingut la consellera de la Presidència i portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, i a continuació ho ha fet Roldán per explicar el programa polític del govern que pretén formar. La intervenció de la candidata a la presidència de la Generalitat ha durat una hora i mitja, i un cop acabada el president del Parlament, Roger Torrent, ha suspès la sessió fins a les tres de la tarda, moment que prendran la paraula els grups i subgrups parlamentaris.

Roldán, Torra i els membres del Govern poden parlar tantes vegades com ho demanin, i les seves intervencions obriran un torn de rèplica per als grups i subgrups.

Entre altres autoritats, aquest matí han seguit el ple des de la llotja de convidats de l'hemicicle diversos parlamentaris de Cs a les Corts Espanyoles, com Albert Rivera, Inés Arrimadas, José María Espejo-Saavedra i Fernando de Páramo, i també d'altres formacions, com Cayetana Álvarez de Toledo (PP), Laura Borràs i Josep Lluís Cleries (JxCat) i Carolina Telechea (ERC).