Notícies

Una quarantena de nens sahrauís acollits a Catalunya durant l'estiu visiten el Parlament

Dimarts, 30 de juliol de 2019. Palau del Parlament

Els infants sahrauís i les seves famílies amb el president i els diputats a l'hemicicle

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

Una quarantena d'infants sahrauís que passen l'estiu amb famílies d'acollida a Catalunya han visitat aquest tarda el Parlament, on han estat rebuts pel president Roger Torrent. Els nens, que viuen als camps de refugiats de la província de Tindouf, formen part d'un grup de gairebé cinc-cents infants que participen en el programa 'Vacances en pau'.

El president ha donat la benvinguda als nens a l'hemicicle, acompanyat d'Adriana Delgado, secretària quarta de la Mesa i coordinadora de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, i dels diputats David Bertrán (Cs) i Susanna Segovia (CatECP). Han pres també la paraula el representant de la delegació sahrauí a Catalunya, Mah Iahdih Nan, i el nen Mohamed Lehhib.

Torrent ha destacat el caràcter solidari de la societat catalana i ha assegurat que "les institucions estimem la pau i la justícia", i que cal donar una solució política a conflictes com el que viu el Sàhara. El president ha agraït a les famílies d'acollida el seu gest solidari, "que ens fa sentir orgullosos", ha desitjat als infants que gaudeixin de les vacances i ha fet una crida a no permetre'ns que "deixem de mirar cap al Sàhara".

Per la seva banda, Mah Iahdid Nan ha traslladat el reconeixement del poble sahrauí al Parlament i a les famílies acollidores, però al mateix tamps ha remarcat que, si encara ho ha de fer, és perquè "el conflicte sahrauí no s'ha resolt" i "la situació als camps de refugiats és precària". El representant sahrauí ha denunciat que "no deixen entrar els observadors internacionals" als camps i que en el curs d'aquest any "n'han expulsat 28 del territori del Sàhara que ocupa Marroc".

Des de l'any 1994, una trentena d'entitats de tot Catalunya organitzen, juntament amb la delegació sahrauí, aquestes vacances en famílies d'acollida per a nens i nenes sahrauís d'entre 9 i 13 anys.