Notícies

El president declara Carlos Carrizosa (Cs) cap de l'oposició

Dijous, 20 de juny de 2019. Palau del Parlament

El cap de l'oposició, Carlos Carrizosa (Cs), durant la darrera sessió de control al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha declarat Carlos Carrizosa (Cs) cap de l'oposició, tal com publica avui el 'Butlletí Oficial del Parlament', després que Carrizosa assumís el càrrec de president del seu grup parlamentari en substitució d'Inés Arrimadas, ara diputada al Congrés espanyol.

D'acord amb l'article 77 del Reglament, és cap de l'oposició el diputat que exerceix la presidència del grup parlamentari de l'oposició amb més escons, que aquesta legislatura és Cs, amb trenta-sis diputats.

Com a cap de l'oposició, Carrizosa té ara les atribucions, sens perjudici de les que li corresponen com a diputat, de ser consultat, a iniciativa del president de la Generalitat, sobre els afers de més importància per a Catalunya i de proposar millores en l'acció del Govern.

Carrizosa ha renunciat a rebre el tractament d'"honorable senyor", a ser ordenat protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat i a percebre les retribucions específiques que determini el Parlament per a aquest càrrec. No ha renunciat, però, als mitjans humans necessaris per exercir les seves atribucions, que segons la relació de llocs de treball del Parlament són dos assessors.

En legislatures anteriors han estat caps de l'oposició Artur Mas (setena i vuitena), Joaquim Nadal i Xavier Sabaté (novena), Oriol Junqueras (desena) i Inés Arrimadas (onzena i dotzena, fins al 20 de maig de 2019).