Notícies

El president i la consellera Jordà celebren l'èxit de "Benvinguts a Pagès", "la festa major de la pagesia catalana"

Dissabte, 1 de juny de 2019. Dosrius

El president i la consellera Jordà participen en la qarta edició de "Benvinguts a Pagès"

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han visitat aquest migdia l'explotació Can Gel, a Canyamars (Dosrius) amb motiu de la quarta edició de "Benvinguts a Pagès", que es fa aquest cap de setmana. Tots dos han celebrat l'èxit de la iniciativa, "la festa major de la pagesia catalana", que té per objectiu acostar el món agrari a la societat catalana, entre altres maneres obrint les portes de les explotacions d'arreu del país.

Jordà i Torrent han visitat Can Gel acompanyats de la seva propietària, Marta Pané. En declaracions als mitjans de comunicació, el president ha posat en relleu la importància de l'agricultura en el sistema econòmic català. "L'agricultura d'aquest país representa l'1% del PIB, però és d'una importància cabdal per al futur, perquè genera llocs de treball de qualitat arrelats al territori", ha argumentat. Així mateix, ha defensat el consum de productes de proximitat en un context "d'emergència climàtica, en què la petjada ecològica del que mengem és molt important. El que consumim i el que fem a prop de casa no genera una petjada ecològica com quan consumim productes de l'altra punta del món", ha remarcat. També ha reivindicat la traçabilitat, la seguretat i la qualitat alimentàries dels productes locals, i a l'últim ha posat en valor la tasca de les dones ramaderes, com Pané, i la feminització del sector amb vista al futur.

Jordà ha qualificat la iniciativa d'"experiència d'èxit que acosta el món rural al món de la ciutat", i ha destacat que cal "fer pedagogia per donar valor al sector primari i a la immensa tasca que fan cada dia els nostres pagesos i pageses". Així mateix, ha posat en valor els més de 55.000 visitants que ha obtingut l'experiència al llarg de les quatre edicions dutes a terme. A l'últim, ha explicat que ""Benvinguts a Pagès" entronca amb la voluntat del Govern de promoure el territori generant activitats que tinguin efecte sobre el despoblament rural, i en concret contribuint perquè moltes de les explotacions en zones rurals poc poblades mantinguin i millorin la seva viabilitat".

Can Gel, que es dedica a la producció de llet des del 1910, és una de les dues-centes explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres que participen en aquesta quarta edició de "Benvinguts a Pagès", que ofereix prop de set-centes propostes arreu del país per acostar-se al món rural i descobrir d'on surt el que mengem visitant explotacions agràries, allotjaments i restaurants i participant en diverses activitats.