Notícies

El president demana a la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa que "visiti els presos polítics a Soto del Real i Alcalá Meco"

Dunja Mijatovic confirma que visitarà l'Estat espanyol pròximament

Dimarts, 14 de maig de 2019. Estrasburg (França)

El president amb la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

El president, Roger Torrent, s'ha reunit aquesta tarda amb la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic, per exposar-li la situació de vulneració de drets fonamentals que, ha assegurat, es produeix a l'Estat espanyol. Posteriorment, en declaracions als mitjans, Torrent ha explicat que ha demanat a la comissària que "visiti els presos i preses polítiques a Soto del Real i Alcalá Meco perquè hi pugui parlar directament i pugui conèixer de primera mà la injustícia que viuen".

El president també ha demanat a la comissària que es "continuï monitorant" la "regressió democràtica" i que en el marc de les eleccions europees es "vetlli pels drets de representació política dels presos polítics i exiliats" que hi concorren perquè els puguin exercir, ja que en cas contrari, ha asseverat, "es limitarien els drets de tots els ciutadans". "No pot ser que no puguin participar en debats electorals, com el cas d'Oriol Junqueras; no pot ser que es limitin els drets de participació política, i no pot ser que no puguin exercir com a representants de la ciutadania de Catalunya quan han estat escollits lliurement", ha remarcat.

El president ha explicat també que ha agraït a Mijatovic "la receptivitat i el coneixement" que ha mostrat sobre la situació a Catalunya i que la comissària li ha assegurat que "visitarà l'Estat espanyol". "No només s'interessa des del Consell d'Europa per la situació democràtica a l'Estat, sinó que el visitarà i podrà comprovar 'in situ' aquesta vulneració de drets fonamentals", ha destacat.

A l'últim, el president ha assegurat que denunciarà la "vulneració de drets" "cada vegada que convingui, allà on convingui, perquè estem convençuts que l'Europa que defensa els drets humans no pot mirar cap a un altre costat. L'Europa que defensa els drets fonamentals ha de mirar cap a Catalunya, cap a l'Estat, i ha de defensar les llibertats dels ciutadans i les ciutadanes".

La reunió de Torrent i Mijatovic s'emmarca en l'acció exterior que el president du a terme des que va accedir al càrrec, amb, entre altres iniciatives, diverses participacions a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia, la reunió amb la directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l'ONU o les reunions amb diversos representants institucionals, com els vicepresidents del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis i Heidi Hautala.