Notícies

El Parlament commemora el Dia d'Europa amb el cos consular acreditat a Barcelona

Divendres, 10 de maig de 2019. Palau del Parlament

El Parlament commemora el Dia d'Europa amb el cos consular acreditat a Barcelona

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

El Parlament ha commemorat aquest migdia el Dia d'Europa amb la tradicional recepció al cos consular acreditat a Barcelona. El president, Roger Torrent, acompanyat del secretari segon, David Pérez, ha presidit l'acte, en què també ha intervingut el degà del cos consular i cònsol del Regne Unit, Lloyd Milen.

En el seu discurs davant una trentena de membres del cos consular, Torrent s'ha mostrat convençut que "en un context de retallada de llibertats, Catalunya continuarà defensant l'exercici dels drets fonamentals" i "implicant-se en la construcció d'una Europa fidel als seus principis fundacionals sobre la base del respecte dels drets humans". En aquest sentit, ha augurat una gran participació en les properes eleccions europees, perquè, ha assegurat, "votar és la millor manera de gestionar els conflictes i la pluralitat d'interessos que comporta la convivència en societat".

Milen ha posat en relleu la diversitat d'Europa i els seus valors, i s'ha felicitat que "puguem celebrar que als nostres països hi hagi respecte per la dignitat humana, els drets humans, la llibertat, la democràcia, la igualtat i l'estat de dret", "que han assegurat la convivència entre les nacions europees després d'un segle de conflicte" i són, ha asseverat, "vitals per al funcionament de les nostres democràcies".

A l'acte hi han assistit, a més dels cònsols i altres membres del cos consular acreditat a Barcelona, el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel, el cap de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Amb el Dia d'Europa se celebra cada 9 de maig, data de la històrica declaració de Robert Schuman el 1950, la pau i la unitat del continent.