Notícies

El Ple farà la setmana que ve els debats de totalitat d'un projecte i d'una proposició de llei i debatrà l'informe del Síndic de Greuges del 2018

Dimarts, 12 de març de 2019. Palau del Parlament

El Ple farà la setmana que ve els debats de totalitat d'un projecte i d'una proposició de llei i debatrà l'informe del Síndic de Greuges del 2018

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple farà en la sessió del 20 i el 21 de març els debats de totalitat del Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació i de la Proposició de llei de protecció d'oliveres monumentals, presentada pel PSC-Units. Segons que també han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, durant la sessió la cambra farà així mateix el debat de l'informe del Síndic de Greuges corresponent al 2018.

El ple començarà dimecres, 20 de març, a les deu amb la sessió de control al Govern, i l'ordre del dia inclourà també les interpel·lacions i mocions que presentin els grups i subgrups parlamentaris.

El Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació arriba al debat de totalitat sense esmenes de retorn, mentre que la Proposició de llei de protecció d'oliveres monumentals ho fa amb una de JxCat i ERC.

El síndic de greuges en funcions, Rafael Ribó, serà l'encarregat de presentar al Ple l'informe anual de la institució corresponent al 2018, que ja va presentar ahir en comissió i que ha d'acabar preceptivament la tramitació en una sessió plenària.

Acte d'homenatge a la presidenta Forcadell
D'altra banda, a proposta del president, Roger Torrent, la Mesa ha acordat per majoria fer properament un acte institucional de suport a l'expresidenta Carme Forcadell coincidint amb el primer aniversari del seu empresonament.

A l'últim, la Mesa també ha donat tràmit avui al Decret llei 5/2019, del 5 de març, de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge.