Notícies

El Parlament condemna l'atac homòfob al Centre LGTBI de Barcelona i fa una crida a protegir la diversitat sexual i afectiva de tothom

Dijous, 7 de febrer de 2019. Palau del Parlament

El Parlament condemna l'atac homòfob al Centre LGTBI de Barcelona i fa una crida a protegir la diversitat sexual i afectiva de tothom

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

El Parlament ha fet aquest migdia una declaració institucional per condemnar l'atac homòfob al Centre LGTBI de Barcelona el 26 de gener. La declaració, signada per tots els grups i subgrups parlamentaris, l'ha llegida el secretari tercer, Joan García.

El text defensa una societat diversa que respecti els drets i les llibertats per damunt de l'odi, la intolerància i la discriminació i fa una crida a tota la societat catalana a protegir la diversitat sexual i afectiva de tothom. La lectura de la declaració ha estat seguida des de la llotja de convidats per representants de la Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya, entre els quals el seu president, Joaquim Roqueta.

La declaració diu textualment:

"El Centre LGTBI de Barcelona va rebre un atac homòfob la nit del dissabte 26 de gener, una setmana després d'haver-se inaugurat. Els atacants hi van trencar vidres, hi van escriure missatges d'odi, hi van encastar una tanca i hi van dibuixar símbols feixistes.

"Aquests fets atempten greument contra els principis de la Llei 11/2014, que té com a objectiu desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

"El Parlament de Catalunya condemna la violència i dona suport a les accions empreses per l'Ajuntament de Barcelona i per les organitzacions socials davant la Fiscalia per a garantir que aquests actes no restin impunes.

"El Parlament de Catalunya defensa una societat diversa, que respecta els drets i llibertats de tothom per damunt de l'odi, la intolerància i la discriminació.

"El Parlament de Catalunya celebra el caràcter multitudinari i solidari de la concentració de denúncia de l'atac i fa una crida a tota la societat catalana per a protegir la diversitat sexual i afectiva de tothom."