Notícies

La Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 aprova el pla de treball, amb 118 compareixences

Dimarts, 4 de desembre de 2018. Palau del Parlament

La Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 aprova el pla de treball, amb 118 compareixences

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya ha aprovat el pla de treball, que inclou 118 compareixences, 61 de testimonis i 57 d'experts. Se n'han aprovat de tots els grups que n'han presentat: JxCat, ERC, el PSC-Units, CatECP i la CUP.

Entre les compareixences que la comissió ha aprovat hi ha les del president i l'expresident del Govern espanyol, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy; les de la vicepresidenta i ministra de Relacions amb les Corts i Igualtat i l'exvicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo i Soraya Sáenz de Santamaría, i les dels exministres Juan Ignacio Zoido, Rafael Catalá i María Dolores de Cospedal. La comissió també ha aprovat, entre d'altres, les peticions de compareixença de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Lluís Puig i Clara Ponsatí. Aquestes peticions han estat aprovades amb els vots a favor de JxCat, ERC i CatECP, i el contrari del PSC-Units. Els representants dels subgrups del PPC i la CUP no han assistit a la sessió d'avui, mentre que Cs no ha designat cap diputat per a la comissió.

Durant la sessió també han estat aprovades les peticions de documentació fetes pels grups d'ERC i el PSC-Units.

La comissió, que es va crear a proposta dels grups de JxCat i ERC i es va constituir el 6 de novembre, té per objecte analitzar els efectes de l'aplicació de l'article 155 "en el sentit més ampli, com les causes que la van motivar, l'adequació d'aquesta aplicació a la legalitat, el caràcter de les mesures adoptades i les seves conseqüències i la valoració dels danys i les possibles responsabilitats per l'aplicació del dit article".

N'és president Antoni Morral (JxCat), i avui la comissió ha elegit com a nova vicepresidenta Elisenda Alamany (CatECP) en substitució de Carles Riera (CUP). La secretària és Gemma Espigares (ERC).