Notícies

El president de la Generalitat compareixerà en el proper ple per explicar la modificació en la composició del Govern

Dimarts, 27 de novembre de 2018. Palau del Parlament

El president de la Generalitat compareixerà en el proper ple per explicar la modificació en la composició del Govern

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà davant el Ple en la propera sessió, prevista per al 12 i el 13 de desembre, per donar compte de la modificació en la composició del Govern, segons que ha acordat avui la Junta de Portaveus. Torra compareixerà de forma preceptiva després del relleu d'Ernest Maragall al capdavant de la conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que ara ocupa Alfred Bosch.

L'ordre del dia del ple, que començarà dimecres, 12 de desembre, a les deu, inclou també la sessió de control Govern i al president, les interpel·lacions que presentin els grups i sis mocions, sobre l'atenció primària i comunitària, la funció pública (PSC-Units), l'acció exterior de la Generalitat (PPC), la lluita contra les violències masclistes (CatECP), els drets civils i polítics dels membres de la sindicatura electoral del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 (ERC) i la necessitat de cuidar els professionals de la salut (Cs).

Durant la sessió la cambra farà així mateix el debat de totalitat de la Proposició de llei de modificació de la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires, que arriba al Ple sense esmenes de retorn, i els debats i les votacions per validar o derogar dos decrets llei, el 6/2018, del 13 de novembre, relatiu al tipus de gravamen aplicable a les escriptures públiques que documenten l'atorgament de préstecs o crèdits amb garantia hipotecària, i el 7/2018, del 20 de novembre, pel qual s'estableixen mesures transitòries perquè determinats col·lectius que regula l'article 20 de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic continuïn percebent la prestació per al manteniment de les despeses de la llar.

El Ple també votarà el Projecte de pressupost del Parlament per al 2019, que ahir va tramitar la Mesa Ampliada, juntament amb el del Consell de Garanties Estatutàries, el de la Sindicatura de Comptes i el del Síndic de Greuges.

A l'últim, l'ordre del dia també inclou la presentació i el debat de l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el Compte general de la Generalitat del 2015.

Durant la sessió, la cambra recordarà Agustí Bassols, exconseller de Justícia i Governació i diputat de CiU la tercera legislatura, mort a l'abril.

Calendari plens proper període
La Junta de Portaveus també ha acordat avui el calendari de plens per al tercer període de sessions. Els plens es faran el 23 i el 24 de gener; el 6 i el 7 i el 20 i el 21 de febrer; el 6 i el 7 i el 20 i el 21 de març; el 3 i el 4 i el 10 i l'11 d'abril; el 8 i el 9 i el 29 i el 30 de maig; el 12 i el 13 i el 26 i el 27 de juny, i el 10 i l'11 i el 24 i el 25 de juliol.

La Junta de Portaveus també ha acordat que el Ple faci en la darrera sessió del 2018, prevista per a la setmana del 17 de desembre, el debat general sobre la protecció de la infància, sol·licitat per Cs.