Notícies

Constituïda la Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya

Dimarts, 6 de novembre de 2018. Palau del Parlament

La comissió avui durant la sessió constitutiva

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Parlament ha constituït aquest matí la Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya, i n'ha ratificat Antoni Morral (JxCat) com a president i n'ha elegit Carles Riera (CUP) i Gemma Espigares (ERC) com a vicepresident i secretària.

El president, Roger Torrent, ha presidit la sessió constitutiva fins que els diputats de la comissió han elegit per assentiment els tres membres de la mesa.

En aquesta comissió corresponen dos diputats a cada grup parlamentari, llevat del que n'exerceix la presidència, JxCat, que en té un més. A més dels membres de la mesa, els diputats designats són Gemma Geis i Francesc de Dalmases (JxCat); Magda Casamitjana (ERC); Ferran Pedret i Alícia Romero (PSC-Units); Jéssica Albiach i Elisenda Alamany (CatECP), i Santi Rodríguez (PPC). El grup de Cs no n'ha designat cap.

En la sessió d'avui hi han assistit, en substitució de membres dels seus grups, Assumpta Escarp (PSC-Units) i David Cid (CatECP).

El Ple, a proposta de JxCat i ERC, va aprovar al juliol la creació d'aquesta comissió amb els vots a favor dels grups proposants i de CatECP i la CUP i els contraris de Cs, el PSC-Units i el PPC.

L'acord de creació recull que l'objecte de la comissió és "analitzar els efectes de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya en el sentit més ampli, com les causes que la van motivar, l'adequació d'aquesta aplicació a la legalitat, el caràcter de les mesures adoptades i les seves conseqüències i la valoració dels danys i les possibles responsabilitats per l'aplicació del dit article".

La comissió té previst tornar-se a reunir el dimarts 20 de novembre per elaborar el pla de treball a partir de les propostes de compareixença i les sol·licituds de documentació que presentin els grups.