Notícies

El president referma el compromís del Parlament en la lluita contra la corrupció i per la transparència

Dilluns, 5 de novembre de 2018. Barcelona

El president saludant el director de l'OAC (Fotografia: OAC)

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha visitat aquest migdia la seu de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i s'ha reunit amb el seu director, Miguel Ángel Gimeno, amb motiu del desè aniversari de l'aprovació de la llei de creació de l'ens. En la roda de premsa posterior, Torrent ha refermat "la voluntat del Parlament, com a institució representativa de la sobirania nacional, de lluitar contra la corrupció i per la transparència".

El president ha emmarcat la visita en l'interès per "conèixer de primera mà" la tasca de l'OAC, i ha volgut posar en valor la institució i els seus professionals, que, ha recordat, l'han aguantat en "episodis foscos que ja hem superat". Així mateix, ha reivindicat el paper imprescindible de l'OAC en la prevenció i la lluita contra la corrupció, i ha destacat que els deu anys transcorreguts des que es va aprovar la llei han de servir per fer balanç, però sobretot per plantejar reptes de futur. En aquest sentit, ha anunciat que proposarà que Gimeno comparegui al Ple per primera vegada.

Amb relació a aquest punt, Gimeno ha manifestat que ara és el moment de fer un pas més i assumir noves funcions, desenvolupar l'estructura organitzativa de l'OAC i adaptar-la a les noves necessitats per millorar així "la prestació del servei públic que tenim encomanat".

Gimeno també ha presentat la nova identitat corporativa de l'OAC i les actuacions principals de l'ens per a l'any que ve.