Notícies

El Ple aprova la modificació de la Llei de la renda garantida perquè s'hi puguin acollir les dones maltractades, els sensellar i els beneficiaris de serveis residencials

Dimecres, 10 d'octubre de 2018. Palau del Parlament

El Ple aprova la modificació de la Llei de la renda garantida perquè s'hi puguin acollir dones maltractades i persones sense llar beneficiàries de serveis residencials

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (14 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquesta tarda per unanimitat una proposició de llei presentada pel PSC-Units que modifica la Llei de la renda garantida de ciutadania del 2017 perquè s'hi puguin acollir els sensellar, les dones víctimes de violència masclista i els beneficiaris de prestacions públiques o privades de serveis residencials socials, sanitaris o sociosanitaris.

La proposta, que el Ple ha acordat per unanimitat tramitar en lectura única i ha estat transaccionada entre el PSC-Units, JxCat i ERC, permetrà que a partir d'ara, a banda de les persones que no són beneficiàries de cap prestació pública o privada de servei residencial, puguin cobrar la renda garantida de ciutadania determinats col·lectius vulnerables que sí que la reben però que estan en tràmit d'apoderament.

D'aquesta manera se'n podran beneficiar els sensellar, les dones víctimes de violència masclista i altres col·lectius, com ara els malalts mentals. El text diu que aquestes persones podran accedir a la renda garantida si segueixen un pla de treball vinculat a un procés d'emancipació i apoderament de què, d'acord amb l'informe dels serveis socials, puguin sortir abans de sis mesos.

En el debat de la proposició, que ha presentat Raúl Moreno (PSC-Units), hi han intervingut també Noemí de la Calle (Cs), Saloua Laouaji (JxCat), Jordi Albert (ERC), Marta Ribas (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Santi Rodríguez (PPC).

Debat monogràfic sobre la convivència
El ple s'ha reprès aquesta tarda amb la continuació del debat general sobre la priorització de l'agenda social i la recuperació de la convivència, proposat per Cs. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha pres la paraula en el torn de rèplica del Govern, i posteriorment han tornat a intervenir, en representació dels grups i subgrups parlamentaris, Carlos Carrizosa (Cs), Ramon Espadaler (PSC-Units), Susanna Segovia (CatECP), Vidal Aragonés (CUP), Alejandro Fernández (PPC), Anna Caula (ERC) i Aurora Madaula (JxCat).

Acabada la sessió s'ha tancat el termini perquè els grups presentessin propostes de resolució, i demà al migdia acabarà l'establert perquè en presentin de transaccionals. Tant les unes com les altres es debatran i votaran en la sessió de demà a partir de les cinc de la tarda.