Notícies

La Mesa fa l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb motiu de la Diada Nacional

Dimarts, 11 de setembre de 2018. Barcelona

La Mesa fa l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb motiu de la Diada Nacional

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La Mesa, encapçalada pel president, Roger Torrent, ha fet aquest matí, amb motiu de la Diada Nacional, la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, conseller en cap de Barcelona durant el setge del 1714.

L'ofrena l'han feta, a més del president, el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari segon, David Pérez; el secretari general, Xavier Muro, i el lletrat major, Joan Ridao.

Tot seguit, en declaracions als mitjans de comunicació, el president ha dit que "la diada és de tothom i per a tots" i que per això "tothom l'ha de poder viure com vulgui, amb qui vulgui i on vulgui", amb "llibertat, democràcia, civisme i pacifisme".

Així mateix, ha argumentat que la diada d'enguany "no és normal", sinó que "és excepcional, perquè tenim presos polítics i exiliats", i ha recordat en aquest sentit que "la presidenta Forcadell és entre reixes, és una presa política, per haver permès el debat polític al Parlament", situació que ha qualificat d'"injusta". Al migdia, Torrent ha visitat Forcadell al Centre Penitenciari Mas d'Enric.

Ofrena a la tomba de Rafael Casanova
D'altra banda, el vicepresident primer, Josep Costa, ha fet aquest matí, per delegació del president, l'ofrena floral conjunta davant la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat, juntament amb el president de la Generalitat, Quim Torra, la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.