Notícies

La Mesa acorda la creació de la comissió d'investigació sobre l'espionatge a periodistes i polítics pel Govern

Dimarts, 4 de setembre de 2018. Palau del Parlament

La reunió d'avui de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La Mesa ha acordat aquest matí, en la primera reunió del nou període de sessions, la creació, l'àmbit d'actuació, els objectius i el contingut bàsic del pla de treball de la comissió d'investigació sobre l'espionatge a periodistes i polítics pel Govern, sense incloure, però, les compareixences proposades pels grups promotors de la comissió (Cs, PSC-Units, CSQP i PPC).

La Mesa ha pres l'acord després d'escoltar la Junta de Portaveus i estimar parcialment les peticions de reconsideració de Cs i el PSC-Units amb relació a l'acord inicial del final de juliol sobre el pla de treball proposat.

En la reunió d'aquest matí, la Mesa, un cop escoltada la Junta de Portaveus, ha desestimat una altra petició de reconsideració, en aquest cas presentada per Cs amb relació a l'acord per crear una ponència conjunta per reformar el Reglament.

D'altra banda, la Mesa i la Junta de Portaveus han rebutjat la petició de Cs de fer un ple dijous, 6 de setembre, un any després de la sessió en què la cambra va debatre i votar les lleis del referèndum d'autodeterminació i de transitorietat jurídica. Amb aquesta decisió es manté el calendari de plens aprovat al final de juliol.

A l'últim, la Mesa i la Junta de Portaveus han acordat també la tramitació de totes les iniciatives presentades durant l'agost i els primers dies de setembre i la composició de la Mesa de la Comissió d'Estudi del Treball Autònom, que el Ple va crear al juliol. La presidència de la comissió correspondrà al PSC-Units; la vicepresidència, a Cs, i la secretaria, a JxCat.