Notícies

Una trentena de nens sahrauís que passen l'estiu a Catalunya visiten el Parlament

Dijous, 26 de juliol de 2018. Palau del Parlament

Una trentena de nens sahrauís que passen l'estiu a Catalunya visiten el Parlament

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

Una trentena de nens i nenes sahrauís que participen en el programa "Vacances en pau" han visitat aquest migdia el Parlament acompanyats de les seves famílies d'acollida durant l'estiu. El president, Roger Torrent, els ha donat la benvinguda i ha agraït a les famílies el seu compromís per acollir "aquests ambaixadors del poble sahrauí".

En l'acte de benvinguda també hi han intervingut el delegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Iahdih Nan, i el nen Ali-Buya Didda, que ha parlat en nom de tots els seus companys i ha desitjat que "aviat puguem passar tots junts les vacances al Sàhara, banyant-nos a les platges d'Al-Aaiun i passejant pels carrers de Smara".

La trentena de nens i nenes que avui han visitat el Parlament són només una part dels 450 d'entre deu i dotze anys que passen aquest estiu a Catalunya. L'objectiu d'aquestes vacances és que els nens puguin sortir durant els mesos d'estiu dels campaments de refugiats, on en aquesta època les temperatures s'enfilen fins als cinquanta graus; potenciar els lligams històrics amb el poble sahrauí i conscienciar la societat del problema que pateix des de fa més de quaranta anys, i oferir als nens reconeixements mèdics i tractaments complicats de dur a terme als campaments i una alimentació equilibrada.